středa 4. května 2011

Semináře k digitalizaci pro odborníky i pro laiky

NKS v rámci komplexní kampaně uskutečnila kromě řady specializovaných seminářů pro osoby se zdravotním postižením také setkání s odborníky a zástupci servisních firem. Jednou z akcí v dubnu byl odborný seminář pro společnosti zabývající se instalací anténních televizních přijímacích systémů, který se konal 28. 4. 2011 od 10:00 v Klubu Atlantik v Ostravě. K různým aspektům digitalizace televizního vysílání promluvili Jiří Vykydal z Českých Radiokomunikací, Štěpán Janda z České televize, odborný poradce NKS David Stádník a zástupce servisní organizace zabývající se problematikou společných televizních antén (STA) Marek Voříšek. Následovala rozsáhlá diskuse zaměřená zejména na lokální situaci a problémy s příjmem zemského digitálního televizního vysílání v územních oblastech Ostrava a Jeseník.





Semináře se zúčastnilo 80 odborníků z územních oblastí Ostrava a Jeseník, kde dojde na podzim letošního roku k ukončení zemského analogového televizního vyslání. V územní oblasti Jeseník bude zemské analogové televizní vysílání z vysílačů velkého výkonu Jeseník – Praděd a Olomouc – Radíkov ukončeno 31. 10. V územní oblasti Ostrava přestanou analogově vysílat vysílače velkého výkonu Frýdek-Místek – Lysá hora a Nový Jičín – Veselský kopec o měsíc později, tedy 30. 11. 2011.


V rámci gradující kampaně byly i na základě poptávky z regionů, kde bude zanedlouho ukončeno analogové TV vysílání, připraveny i další semináře pro veřejnost.


Nejbližsí akce jsou připraveny:



Jihlava – 19. 5. 2011, 17 – 19 hodin, místo DKO s.r.o., Tolstého 2, 586 01 Jihlava, Malá scéna

Třebíč – 18. 5. 2011, 17 – 19 hodin, místo Národní dům, malý sál, Karlovo nám. 47, Třebíč

Žádné komentáře: