pátek 20. května 2011

Papež Benedikt XVI. promluvil k zástupcům veřejnoprávních médií

Prezident EBU Jean Paul Philippot a generální ředitelka Ingrid Deltenre se spolu s dalšími zástupci veřejnoprávních médií koncem dubna setkali s papežem Benediktem XVI. na závěr svého meetingu v Říme (17. Zasedání k rozhlasovému vysílání, spolupořádané Vatikánským rozhlasem).

Papež Benedikt XVI. na setkání mj. řekl, že evropské veřejnoprávní vysílání považuje „za přátele a spojence“ ve svém osobním poslání i v roli celé katolické církve. Podpořil veřejnoprávní média v jejich činnosti i v době silné konkurence komerčních televizních projektů, navíc v době nedostatku ekonomických zdrojů i v éře nových komunikačních technologií.

Papež připomněl, že veřejná mediální služba je služba lidem k poznání a pochopení aktuálních dějů i k možnosti společnosti lépe komunikovat a spolupracovat s cílem podporovat dialog, mír a solidaritu při překonávání společenských, kulturních a dalších překážek lidského soužití i zmírnění obav a nejistot.

Plné znění projevu Papeže Benedikta XVI. při setkání se zástupci EBU je zde (v angličtině, francouzštině a italštině), video tady.

Žádné komentáře: