středa 27. dubna 2011

Majitel TV NOVA 14 krát zvýšil provozní zisk

Krize v médiích postupně končí, hospodářské výsledky komerčních TV v regionu se díky rostoucímu diváckému zájmu a efektivitě podle komentářů managementu CME výrazně lepší.

"... CME vykázala nečekaně dobrá čísla. Dařilo se i TV Nova. Provozní zisk majitele TV Nova prudce vzrostl. Z necelého milionu na 14,2 milionu dolarů. Přispěla k tomu i TV Nova, klíčová součást CME na tuzemském trhu.Americké mediální společnosti Central European Media Enterprises (CME), která v Česku vlastní televizi Nova a další stanice, vzrostl v prvním čtvrtletí provozní zisk před odpisy (OIBDA) na 14,2 milionu dolarů (v přepočtu 232,5 milionu Kč). Loni to přitom bylo jen 0,8 milionu dolarů. V Česku se OIBDA mírně zvýšila na 22,67 milionu dolarů...
...Prezident a generální ředitel Adrian Sarbu v prohlášení k výsledkům uvedl, že k výraznému zlepšení hospodaření firmy přispělo zvýšení počtu diváku a posílení vedoucí pozice na trzích i kontrola nákladů.
"Naše příjmy i provozní zisk před odpisy v prvním čtvrtletí výrazně rostly. V případě cash flow dokonce čísla předčila i naše vlastní očekávání. Je to výsledek rostoucího zájmu diváků, striktní kontroly nákladů, koupě bTV a růstu v divizích Media Pro Entertainment a New Media Division," dodal k tomu Sarbu...."

Žádné komentáře: