pátek 28. ledna 2011

NOVA v posledních dnech ve velkém zájmu médií

Nova propouští a omezuje vlastní tvorbu. Chystá se její prodej?

novinky.cz: Po exřediteli Novy vyvedla ochranka televize i právničku.

V budově největší tuzemské soukromé televize byl nastolen nový trend. Po vzoru velkých zahraničních korporací se svých zaměstnanců Nova zbavuje opravdu nemilosrdně. Podle očitých svědectví vyprovází čerstvě vyhozené zaměstnance z budovy Novy bezpečnostní služba. Naposledy to pocítila i právnička televize, kterou kvůli tomu, aby nevynesla interní informace, vyprovodila ochranka.

Před několika týdny ochranka z Novy vyprovodila bývalého generálního ředitele Petra Dvořáka, který po příchodu do zaměstnání doslova narazil na zavřené dveře kanceláře a společnost mu prý ihned zabavila i služební auto. Nyní stejnou situaci pocítila i dlouholetá právnička televize Markéta Havlová.

Ta zastupovala stanici ve sporech s Radou pro rozhlasové a televizní vysílání. Poté, co vedení Novy náhle zrušilo z organizačních důvodů k 24. lednu oddělení mediálního práva, jež bylo k dispozici tvůrcům a zejména redakcím zpravodajství a publicistiky, na Havlovou údajně nastoupili ostří hoši z ochranky.

Důvodem razantního zásahu měla být obava, aby nevynesla interní informace z budovy. S okamžitou platností jí byl prý také zabaven firemní počítač a karta opravňující ke vstupu do budovy.

Nevyužitelní lidé odejdou
Mluvčí televize Nova Michaela Fričová nastalou situaci nepopřela. „Pracovní poměr s Markétou Havlovou byl po vzájemné dohodě ukončen. Obě strany se zavázaly, že to více nebudou komentovat a tuto dohodu ctíme,“ sdělila Novinkám Fričová.

Informace o chystaném velkém třesku v televizi potvrdil nový generální ředitel stanice Jan Andruško.
„Tak jako v každé úspěšně fungující společnosti sleduje i v TV Nova její nejvyšší management, zda jsou správně a efektivně využíváni lidé, technika a prostředky, které má firma k dispozici, a na základě posouzení přistupuje k určitým krokům. Ti, kteří pro společnost nejsou využitelní, odejdou," parafrázovala Andruškova slova Fričová.


Žádné komentáře: