pátek 27. srpna 2010

Kampaň i analog jdou na Ústecku do finále

S blížícím se koncem analogového TV vysílání v územní oblasti Ústí nad Labem graduje finální fáze informační kampaně. Pro diváky, kteří nechávají dořešení přechodu na poslední chvíli nebo až po skutečném vypnutí , ale i pro diváky z jiných oblastí, kde koncem srpna dochází ke změnám ve vysílání (například i v související Karlovarské oblasti s přeladěním v síti 2) bude bezplatná telefonní linka 800 90 60 30 k dispozici kromě standardního provozu i o nadcházejícím víkendu a také další víkend po 31.8.

Běžný provoz v pracovních dnech, od 8:00 do 19:00, je rozšířen i na víkendy před a po vypnutí analogového vysílání. Infolinka tedy bude navíc v provozu o víkendech 28. - 29. 8. a 4. - 5. 9. 2010. Od 8:00 do 19:00, stejně jako v pracovní dny, budou operátoři infolinky připraveni zodpovídat dotazy a podávat informace k digitalizaci televizního vysílání a vypínání zemského analogového televizního vysílání.

Kromě vypnutí zemského analogového televizního vysílání v územní oblasti Ústí nad Labem, dojde v noci z 31. 8. na 1. 9. také k přeladění kanálu digitálního multiplexu 2 z vysílačů Klínovec a Zelená hora (Změna se týká vysílačů velkého výkonu Ústí nad Labem - Buková hora a Chomutov - Jedlová hora. Zároveň dojde také ke změně kanálu již běžícího digitálního vysílání multiplexu 2 z vysílačů Cheb - Zelená hora a Jáchymov - Klínovec. Přechodný kanál 66 zde bude nahrazen definitivním kanálem 35. ). K tomu probíhá zejména v srpnu i speciální podpůrná kampaň NKS, včetně PR, komunikace s dotčenými orgány nebo například i specializovanými a odbornými firmami. Upraven byl mj. také web se zdůrazněním aktuálních změn.

Od spuštění linky využilo její služby již více než 47 tisíc volajících, z toho přes 10 tisíc v roce 2010.


http://www.ct24.cz/media/99993-divaci-na-ustecku-prejdou-na-digitalni-vysilani/

Žádné komentáře: