neděle 13. září 2009

Ruská digitální koncepce má ve vládě naději na brzké schválení.

V těchto dnes se sice značná pozornost digitálního světa soustředí na mezinárodní technologická setkání v Berlíně (IFA) a Amsterodamu (IBC), ale digitální televize se dává do pohybu i na východ od našich hranic.
Podle dostupných zdrojů ruské federální ministerstvo masové komunikace a informatiky činí všechny kroky tak, aby ruská digitální Koncepce rozvoje digitálního televizního a rozhlasového vysílání byla brzy schválena vládou.

Koncepce pro období let 2008 až 2015 již byla v průběhu června schválena na všech stupních státní správy a na příslušných resortech , finální souhlas vlády by tak bez nějakých komplikací měl přijít letos v listopadu.

Podle plánu by se mj. pak tendrů a státních pobídek mohly v rámci plánovaných programů účastnit i zahraniční firmy. Plán počítá se státní účastí v projektu v celkovém objemu 127 miliard rublů (4,1 miliardy dolarů).

Koncepce, která je již delší dobu připravena (původně již v roce 2007...) , je k dispozici v ruštině zde.
К О Н Ц Е П Ц И Я развития телерадиовещания в Российской Федерации на 2008 - 2015 годы
Další Info o celém segmentu na webu ministerstva - zde.

Pracovní návštěvu na resortním ministerstvu vykonal v červnu také ruský premiér Putin. Během návštěvy bylo mj. potvrzeno, že se počítá s tím, že k vypnutí analogu dojde až při zajištění dostatečného digitálního signálu na celém území…

Žádné komentáře: