neděle 6. září 2009

Revoluční krok – světově první modul pro universální příjem všech digitálních rozhlasových standardů

Společnost Frontier Silicon bude na veletrhu IFA v Berlíně v příštím týdnu předvádět jako první na světě přijímací audio modul Venice 7 pro rozhlasové standardy DAB, DAB + a DMB-Radio ( a samozřejmě také i pro „staré“ FM), který je současně plně v souladu s přijímacím profilem pro WorldDMB 1 Standard . Jde o základ pro využití v masové výrobě dalších produktů včetně navazujících aplikací.

Jde o významný krok k rozvoji opravdu širokého zájmu o digitální rozhlas, neboť by se v nejbližší době mohly na trh dodávat kombinované přijímače prakticky pro všechny „životaschopné“ technologické digitální rozhlasové standardy.

Pokrok směrem k digitálnímu rozhlasu je viditelný poslední dobou ve Francii či Austrálii, také v ČR byla letos přijata legislativní novela, která určila základní rysy naší rozhlasové digitalizace.

Například ve Francii pak již před časem vláda rozhodla,že všechny rozhlasové přijímače, včetně autorádií, musí být vybavena DMB-Radio tunerem do září 2013. V rámci přechodu na digitální rozhlasové vysílání ve Francii by ještě letos mělo začít vysílání v DMB v Paříži, Nice a Marseille.

Kompletní technická specifikace(pdf)

Žádné komentáře: