úterý 29. září 2009

Prima v prime time o digitalizaci na Plzeňsku

Prima TV včerejší hlavní Zprávy:
http://www.iprima.cz/videoarchiv/22287/2317/all (asi od času 16,45)

"Za týden bude v západních Čechách ukončeno analogové vysílání"
28.9.2009 Prima TV 18:55 Zprávy TV Prima
Jiří CHUM, moderátor TV Prima: "Už ve středu se další část naší země ponoří do takzvané analogové tmy. O klasický příjem televize přijdou tentokrát diváci v západních Čechách. Pokud tedy nemají set-top-box nebo novou televizi s digitálním tunerem, mají nejvyšší čas."

Jan ČTVRTEČKA, redaktor TV Prima: "Černočerná tma, pokud se správně nepřipravíte, může už na konci měsíce potkat i vaši domácnost. Digitální revoluce v televizním vysílání se šíří dál. A teď je na řadě západ republiky."

Zdeněk DUSPIVA: Je to oblast Plzeňského, Karlovarského kraje, části Ústeckého, části Středočeského."

Jan ČTVRTEČKA: "První digitální televizní signál začali lidé přijímat na Domažlicku. Teď už je i v Praze a okolí. Podle diváků je ve většině případů lepší"

diváci:
"Hodně kvalitnější, než jsme měli."
"Určitě lepší než analog."
"Je tu špatný signál, ztrácí se skoro všechny programy občas."

Jan ČTVRTEČKA: "A tady na mapě je zeleně vyznačené, kde všude bude analogové vysílání nyní končit. Dotkne se zhruba milionu lidí. Podle průzkumů je prý většina diváků na změnu připravena."

DUSPIVA: "Zbývá řádově asi těch 4 až 8 procent diváků, kteří to rozhodnutí nechávají na poslední chvíli."

Patrik SLAVÍK, technický ředitel Televize Prima: "Pro diváky Primy to bude znamenat, že bude větší pokrytí signálem televize Prima, protože v analogu to pokrytí nebylo tak velké."

Jan ČTVRTEČKA: "K 30. září končí analogové vysílání hned ze 17 vysílačů. Tady je právě teď můžete vidět na obrazovce. Pokud byste měli jakékoli problémy přeladění programů po změně z analogu na digitál, podívejte se na stránky iprima.cz, anebo digitalne.tv. Jestli patříte mezi ty, kteří ještě nepřeladili na digitální vysílání, měli byste si pořídit například set-top-box. Anebo pokud si budete kupovat novou televizi, nezapomeňte, že by měla být s digitálním tunerem. Jan Čtvrtečka, televize Prima."

Žádné komentáře: