neděle 12. července 2009

DRM Konsorcium lobbuje u britské vlády ve věci digitálního rozhlasu

V dopise Řídícího výboru sdružení „DRM Consortium“, zaslaném na britské ministerstvo kultury, médií a sportu (DCMS) ( které nedávno po delší diskuzi zveřejnilo zásadní vládní strategickou zprávu - Digital Britain report (pdf)) zástupci sdružení vyjádřili „potěšení“ ze Zprávy jako takové , avšak s mírným zklamáním, že vládní projekt podle nich poměrně nedostatečně počítá s větším využitím technologie DRM a doplňujícího standardu DAB, zejména pak pro lokální a regionální projekty (využití DRM+...).

Vládní strategie počítá mj. s tím, že do roku 2015 by měly být všechny národní rozhlasové stanice převedeny do formátu DAB a podle "petibodového plánu pro DAB" by do roku 2013 všechna nově vyráběná auta měla být povinně vybavena zařízením pro příjem digitálního rozhlasu ( ve spolupráci s EK)...

V ČR se letos v rámci diskuze na NKS řešila mj. i v souvislosti s legislativní iniciativou také otázka případného sestavení strategických zásad k digitalizaci rozhlasu v širším a obecnějším rozsahu. Diskuze bude po pauze pokračovat v návaznosti na dílčí změny ve složení NKS po dovolbě RRTV. Dřívější předseda Rady V.Žák byl právě jedním aktivních účastníků diskuzí.

Žádné komentáře: