pátek 19. prosince 2008

Z 24. zasedání NKS ,,,

Na 24.zasedání NKS v polovině prosince se řešila problematika informační kampaně, která odstartovala před časem spuštěním webové stránky, kterou dodavatelsky zajišťuje společnost IINFO s.r.o (www.digitalne.tv), a také bezplatné telefonní linky 800906030 (Cccentre), kde se plánuje další rozvoj a průběžná aktualizace a inovace. Pravidelné vyhodnocení úvodní fáze provozu vyznívá příznivě a je významným podkladem pro další kroky a rozvoj dosavadních i připravených projektů.

NKS mj. velmi podrobně projednala a ve finále odsouhlasila aktualizovanou a rozpracovanou strukturu a časový harmonogram kampaně, která byla již před časem zveřejněna a předložena k diskuzi. Po akceptaci části ze získaných námětů a připomínek bude kampaň realizovaná v rámci komplexu dílčích projektů v nadcházejících dnech a týdnech. Kromě realizace „autonomní“ kampaně budou dále pokračovat jednání nad spuštěním souvisejících konkrétních společných projektů s privátními partnery, zejména z řad provozovatelů vysílání, ale i s dalšími subjekty.

V posledních dnech došlo také k významné dohodě s dalšími aktéry digitalizace o „provozní“ spolupráci a vzájemném propojení informačních aktivit a systému pravidelné spolupráce a koordinace. V lednu je pak plánováno jednání Řídícího výboru za účasti zástupců v prosinci ustanovené Digikoalice. Některé projekty a nabídky dalšího komerčního poradenství zatím nebylo zatím možné ze strany NKS akceptovat pro nesoulad s právním a věcným rámcem.

Standardním způsobem byla v uplynulých dnech vyhlášena veřejná soutěž na komplexní mediální kampaň jako nadlimitní veřejná zakázka a postupně budou zveřejněny zadání dalších soutěží (web NKS).

V rámci pravidelné diskuze o digitálním rozhlasu byla část jednání věnována diskuzi se zástupci Českého rozhlasu včele s generálním ředitelem Václavem Kasíkem, a to včetně diskuze nad připravovanými legislativními návrhy. Jednání bude pokračovat již v užší pracovní skupině s přímo dotčenými subjekty hned po Vánocích. Digitalizace rozhlasu bude mj. i na programu lednových výborů a komisí PSP.

Žádné komentáře: