sobota 13. prosince 2008

Návrh aplikace evropské směrnice o audiovizuálních službách v českém právu je připraven pro rozhodování vlády

Návrh zákona o audiovizuálních mediálních službách na vyžádání a o změně některých zákonů (zákon o audiovizuálních mediálních službách na vyžádání), který aplikuje evropskou směrnici z ledna letošního roku do systému českého mediálního práva , je nyní ze strany navrhovatele (Ministerstvo kultury), připraven v rámci standardního postupu pro jednání vlády.
Nyní běží tzv. meziresortní připomínkové řízení, po jehož vyhodnocení a případném zakomponování úprav bude zřejmě v lednu předán k rozhodnutí české vládě a následně Parlamentu ČR.

Přípravě české aplikace předcházela ze strany Ministerstva kultury rozsáhlá diskuze s odbornou sférou a to i na půdě Sněmovny.

Návrh je podle mého názoru sestaven ve velmi efektivní podobě s minimem nezbytných zásahů a bez nadbytečné regulace nad rámec stanovený EU. Současně si aplikace vyžádá i nkěteré další doprovodné kroky, jako je například nutnost navýšení počtu systemizovaných míst určených pro zaměstnance Úřadu Rady pro rozhlasové a televizní vysílání cca o 8 míst v roce 2010, včetně jednorázově vynaložených nákladů a mzdových nákladů včetně nákladů režijních.

Text jako obvykle poskytnu zájemcům via mail.

Žádné komentáře: