pátek 20. prosince 2013

Aukce skončila schválením dohody o rozdělení bloků kmitočtů

Vítězní účastníci aukce kmitočtů se dohodli na rozdělení abstraktních bloků

Schválením dohody všech vítězných účastníků o rozdělení úseků rádiového spektra (abstraktních bloků) skončila aukce kmitočtů pro sítě LTE. 

Praha, 20. prosince 2013 – Schválením dohody všech vítězných účastníků o rozdělení úseků rádiového spektra (abstraktních bloků) skončila aukce kmitočtů pro sítě LTE.
Poté, co byla uzavřena elektronická aukční fáze, ČTÚ vyzval vítězné uchazeče k předložení dohody o rozdělení jimi získaných rádiových kmitočtů v jednotlivých kmitočtových pásmech. Takovou společnou dohodu společnosti Telefónica Czech Republic, a.s., T-Mobile Czech Republic, a.s., a Vodafone Czech Republic, a.s., předložily úřadu v závěru stanovené doby, dne 19. prosince 2013. ČTÚ ji posoudil a s ohledem na naplnění principu maximální celistvosti přídělů rádiových kmitočtů ji přijal.

V další fázi výběrového řízení úřad rozhodne o zamítnutí žádostí o rádiové kmitočty neúspěš-ných účastníků výběrového řízení. Následně vyzve vítězné uchazeče k zaplacení ceny jimi získaných kmitočtů a po provedené úhradě jim vydá rozhodnutí o udělení přídělu rádiových kmitočtů.

Žádné komentáře: