pátek 1. července 2011

Vláda bude podporovat Digitální Česko

Dodatek ke koaliční smlouvě

"Vláda bude podporovat rozvoj elektronických komunikací v České republice podle schválené strategie Digitální Česko."


http://www.mpo.cz/dokument83642.html

Problematika elektronických komunikací je tématem i na evropské úrovni. Na závěr maďarského předsednictví v Radě EU se 27. května 2011 uskutečnilo v Bruselu formální zasedání Rady ministrů pro telekomunikace. Jednání se zúčastnili zástupci jednotlivých členských států na ministerské úrovni a evropská komisařka pro digitální agendu Neelie Kroes. Českou delegaci vedl náměstek ministra vnitra pro mezinárodní vztahy Viktor Čech.

Rada přijala zprávu „ o pokroku k návrhu rozhodnutí o přijetí prvního programu politiky rádiového spektra.“ Tento návrh bude dále projednáván během nadcházejícího polského předsednictví (vede EU ode dneška) s cílem formalizování pozice Rady a následné shody s Evropským parlamentem. Příští formální zasedání Rady ministrů pro telekomunikace se uskuteční 13. prosince 2011.

Rada ministrů se chystá také na blížící se Světové radiokomunikační konferenci Mezinárodní telekomunikační unie, která se bude konat v roce 2012 v Ženevě.

Evropská komise mezitím také zveřejnila dosavadní výsledky plnění cílů Digitální agendy pro Evropu. 31. května 2011 publikovala Evropská komise na svých webových stránkách výsledky, které ukazují, jak se daří Evropské unii a členským státům plnit cíle vytyčené v Digitální agendě pro Evropu po roce od vzniku této strategie. Komise tak všem zájemcům zpřístupnila online statistiky a zprávy, včetně informací o aktuální situaci v jednotlivých členských státech.


Žádné komentáře: