sobota 22. srpna 2009

Audiovizuální směrnice jde do Parlamentu „devadesátkou“

Po pondělním souhlasu vlády byl již finální text návrhu zákona o audiovizuálních mediálních službách na vyžádání zveřejněn v plném znění na webu PSP a bylo mu již přiděleno číslo tisku. Návrhovatel (MK) uspěl ve vládě i s návrhem na zrychlené projednávání pouze v "jednom čtení". O dalším postupu rozhodne organizační výbor PSP při přípravě programu již tak naplněné poslední schůze PSP a nakonec sami poslanci na jednání od 8.září 2009.

Sněmovní tisk 894 - vládní návrh zákona o audiovizuálních mediálních službách na vyžádání - EU
· Vláda předložila sněmovně návrh zákona 20. 8. 2009.
Zástupce navrhovatele: ministr kultury.
Návrh zákona se připravuje k rozeslání poslancům jako sněmovní tisk 894/0.
Navrhovatel navrhl sněmovně projednávání návrhu zákona tak, aby sněmovna s ním mohla vyslovit souhlas již v prvém čtení (§ 90 odstavec 2 zákona č. 90/1995 Sb, o jednacím řádu Poslanecké sněmovny, ve znění pozdějších předpisů).


http://www.psp.cz/sqw/historie.sqw?o=5&T=894

Text návrhu zákona, schválený s úpravami na podruhé vládou, je zde.

Zajímavá je i Rozdílová tabulka k návrhu zákona o audiovizuálních mediálních službách na vyžádání a o změně některých zákonů (zákon o audiovizuálních mediálních službách na vyžádání) s legislativou ES

Vláda z legislativních důvodů odmítla původní doplnění textu o jinak konsensuální návrh změn dalších zákonů, které by zjednodušily další postup v digitalizaci (dílčí novela ZEKu), včetně upřesnění a výrazné zjednodušení finanční podpory komerčních i veřejnoprávních vysílatelů při řešení možných problémů s dokrýváním území digitálním signálem.

Žádné komentáře: