čtvrtek 22. ledna 2009

TV PRIMA o digitalizaci ve vysílání i na webu

Střih z dnešního žižkovského setkání s techniky a servisními firmami doprovodila televize PRIMA ve svém zpravodajství i doprovodnou reportáží. Velmi dobře je vedena i webová stránka televize na téma digitalizace, včetně propojení a odkazů na oficiální web a linku digitalizace. Vstup je přímo z titulní strany.

moderátorka T. ANTENEOVÁ: Už v dubnu se v Praze a dalších krajích vypne analogové vysílání. Televizi naladíte jen digitálně. Co to pro vás znamená, zjišťovala naše reportérka Bára Kozáková.

redaktorka :Po celé Praze je řada domů, které mají společné anténní rozvody. Upravené jsou většinou jen pro analogové vysílání. To se musí změnit tak, aby se k divákům dostal ten správný digitální signál.

Patrik SLAVÍK, ředitel techniky TV Prima: Je to poměrně náročná akce z hlediska množství těch anténních rozvodů. Musí si také majitelé těch domů nebo společnosti vlastníků těch domů rozhodnout, jakým způsobem tu televizní anténu upraví.

Martin ROZTOČIL, ČRA: V Praze jsme anténu vyměnili, budeme vyměňovat v nejbližším období dalších devět antén. O tom tady hovoříme, o všem těch situacích, které nastanou v jednotlivých krajích.

redaktorka: a tohle už je měřící vůz, s jehož pomocí se řeší problém s příjmem signálu digitální televize. Připraveny budou muset být i samotné domácnosti, včetně těch, které přijímají signál ze společných antén. Pokud nemají televizi s digitálním příjmem, budou si muset zakoupit set-top-box a nejen to.

PS: Je spousta míst a spousta rodinných domů v České republice, kde antény nejsou kvalitně provedeny a tam budou muset diváci udělat změnu, případně zakoupit novou anténu, anebo vyměnit anténní rozvod.

redaktorka: S příchodem digitalizace pro diváky připravila překvapení i naše televize, a to v podobě nového kanálu. Bára Kozáková, televize Prima.


Zanedlouho by se podle zpráv v médiích měli rozjet i jiné projekty dalších subjektů na webu.

Žádné komentáře: