neděle 25. ledna 2009

Průběžně je asi 97% odborně zaměřených návštěvníků digitálního webu proti odkladu ASO v Praze

Kromě jiného zřejmě i v reakci na vystoupení jednoho z účastníků diskuze na akci ČRa v rámci série odborných seminářů se podle očekávání rozjela medializace možnosti úprav (tzn. odkladu) závazných termínů vypnutí analogu dle vládního nařízení. Důvodem má být i přes přehršel informací (jejichž tok bude nyní v 3měsíční lhůtě po dosavadních informačních vlnách gradovat a bude cíleně nasměrován..) neschopnost , nemožnost nebo neochota některých soukromých (spolu)vlastníků či nájemníků dohodnout se vzájemně na úpravách STA a jejich reálné konverzi pro příjem digitálního vysílání v Praze, kde se digitálně vysílání již mnoho let (nebo i z mnoha dalších objektivních i subjektivních důvodů, počasí, nedostatek informací, technicky zanedbané rozvody po mnohdy více než 30letech provozu, malá nebo nedostatečná kapacita servisních firem nebo nedostatek volných termnínů či problematika cen, údajné politické obavy z toho, že někteří spoluobčané nebudou mít přístup k informacích z televize v době krize.. atd. atd. atd.) anebo dohoda na jiném řešení. Najednou se tak mj. téměř zcela ztratily názory na odborníky ( a hlavně statistikami) trvale prezentované strategické reálné a předpokládané změny v chování televizních diváků a významný přesun od terestriky k satelitu, kabelovkám či IPTV až na očekávaný zbytek terestrického příjmu u maximálně 30-40% obyvatel ( ze startovních téměř 80%). Je zbytečné v této chvíli odhalovat více ze zákulisí nebo jakkoliv komentovat na reálných základech postavené některé jistě zajímavé spekulace lidí z médií i odjinud , každopádně více k tématu kampaně na tiskovce ( včetně souvisejících vlastních a společných projektů, k STA, koordinace s projekty ČT , únorové piktogramy všech televizí, tickery ad.) ve čtvrtek a pak i na všech dalších setkáních a prezentacích.

Zatím jen pro orientaci je většina účastníků hlasování k dalšímu textu k tématu na webu http://www.digizone.cz/ proti odkladu vypnutí. Občas je zajímavé číst i některé diskuzní příspěvky..

TK: MÉDIA: Národní koordinační skupina pro digitalizaci představí informační kampaň23.01.2009 17:05:23 Vlastní zpráva ČM, (BoJ)Národní koordinační skupina pro digitalizaci (NKS), vedená národním koordinátorem Zdeňkem Duspivou, představí ve čtvrtek 29. ledna 2009 průběh a harmonogram informační kampaně k přechodu na digitální televizní vysílání a zacílení kampaně pro oblast Prahy. Právě v hlavním městě se bude v nejzažším termínu vypínat anologové vysílání. Tiskové konference se dále zúčastní Zdeněk Zajíček, náměstek ministra vnitra pro veřejnou správu, informatiku, legislativu a archivnictví, Pavel Dvořák, předseda Rady Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) a Václav Žák, předseda Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Tisková konference NKS začíná ve 14:30 hodin v sídle Ministerstva vnitra ČR na Náměstí Hrdinů 3 v Praze.

Žádné komentáře: