úterý 10. ledna 2012

WRC 2012 chce harmonizovat využití kmitočtů v celosvětovém měřítku

Světová radiokomunikační konference ITU (Mezinárodní telekomunikační unie) - World Radiocommunication Conference - WRC-12 začíná již 17. ledna a potrvá až 23. února 2012 ve švýcarské Ženevě. Agenda via MPO zde v PDF.

Konference má svém hlavním programu cíl projednat a schválit světovou harmonizaci přidělování a využívání rádiových kmitočtů. Tím by se mělo napomoci dalšímu rozvoji námořních, leteckých či družicových komunikačních systémů, kosmickému výzkumu, rozvoji pozemních mobilních a navigačních sítí ale i systémům pro detekci blesků.

ČR bude na konferenci reprezentovat delegace složená z odborníků na radiokomunikace 3 resortů (průmyslu a obchodu, dopravy, obrany) a povede ji předseda Rady Českého telekomunikačního úřadu, Pavel Dvořák, Ministerstvo průmyslu a obchodu zastupuje ředitel sekce harmonizace a komunikačních služeb, Ing. Jan Duben. Konference se také zúčastní zástupci podnikatelských subjektů z oboru.

K WRC již s předstihem vydala stanoviska řada evropských a dalších institucí a sociací, například i veřejnoprávní vysílací unie EBU (PDF poslední verze 2,0 z prosince 2011 -ve prospěch televizních a rozhlasových služeb…)

Žádné komentáře: