čtvrtek 5. listopadu 2009

„Strýcu, klid, stačí vám stejná anténa, stejný kabel a maximálně krabička za pětistovku....“

Z tisku: Satelitní mánie: nejenom +, ale i řada nevýhod :
Z časopisu Nový život - zpravodajský týdeník, autor IVO CENCINGER (šéfredaktor týdeníku Naše Slovácko) "....Dobrý den, protože se již dlouho zabývám TV digitalizací na jižní Moravě a nyní též nejbližším vypnutím analogové ČT2 a přesunem ČT1 na vysílači Brno-Kojál, docela mne nadzvedl příspěvek v Novém životě ze dne 22. října pod názvem „Alternativou je také satelit“ na straně 10 označené jako publicistika. Autor textu Marek Němec označený jako „pracovník soukromé firmy zabývající se poskytováním služeb v oblasti public relations“ je zřejmě pracovník firmy prodávající satelitní komplety, nebo dohazovač platforem poskytujících satelitní příjem.

Pominu-li střední Čechy v úvodu (zřejmě pan Němec zasílá tento text postupně všem redakcím v republice a zapomněl dosadit jižní Moravu), obsah textu jasně propaguje satelitní příjem na úkor pozemského.Nabízí se otázky, proč se tedy modernizují pozemské vysílače, vyrábějí set-top-boxy a televizory s tunerem DVB-T a proč nepřejdeme rázem všichni na satelit? Napíšu vám teď pro změnu hlavní nevýhody satelitního příjmu:
1. Pořizovací cena deset až padesátkrát vyšší než u klasické antény.
2. Většinou další měsíční poplatky.
3. Zbytečná, populistická nabídka stovek programů (kdo ji využije?).
4. Velká část lidí nepozná ani neocení případné HD rozlišení (nemají k tomu televizor).
5. Satelit nepřenáší regionální vysílání (večerníky na ČT, Prima, Nova).
6. Paraboly hyzdí domy, střechy, fasády, dvorky.
7. Při poruše nebo zničení družice nebude nic.¨

Nejsem odpůrce satelitního příjmu, například v horách je často nenahraditelný. Trochu mne ale děsí současná satelitní mánie…protože jim nikdo neřekl: „Strýcu, klid, stačí vám potom stejná anténa, stejný kabel a maximálně krabička za pětistovku.“.....

1 komentář:

gogo1 řekl(a)...

Strýcu, klid, stačí vám potom stejná anténa, stejný kabel a maximálně krabička za pětistovku.“.....

Vsak to by im nikto normalny ani povedat nemohol. Citajte, co vam ludia v cechach pisu z praxe.