pátek 13. února 2009

Trvale roste zájem o zdroje info o digitalizaci, i o další digitální weby

Z tiskové zprávy: Návštěvnost informačního serveru DigitálníTelevize.cz překonala v posledním roce hranici 1 milionu unikátních návštěvníků. Oproti výsledkům roku 2007 je to zvýšení o 30%. Jen v prosinci 2008 podle aktuálních výsledků měření Google Analytics navštívilo server DigitálníTelevize.cz více než 150 tisíc unikátních návštěvníků.
Absolutní rekord návštěvnosti, 22 186 unikátních návštěvníků, byl zaznamenán 31. října 2008, kdy došlo k zahájení vysílání veřejnoprávního multiplexu 1 a multiplexu 2 z vysílače Praha - Žižkov ve vertikální polarizaci místo očekávané horizontální. Mnoho diváků mělo problémy s příjmem digitálního vysílání a hledalo oficiální informace a zkušenosti ostatních.


Za dlouhodobě vzrůstající návštěvností serveru stojí především postupující digitalizace televizního vysílání v České republice, která se dříve nebo později dotkne každého majitele televizního přijímače, rozšiřování služeb serveru DigitálníTelevize.cz a rostoucí míra využívání internetu.
"Velmi nás těší zájem veřejnosti o server DigitálníTelevize.cz. Během roku 2008 jsme dále rozšířili sekci základních informací a zpravodajství. Výrazně vzrostl počet záznamů v katalogu firem působící v oblasti televizní a anténní techniky a přibyla nová možnost bezplatné osobní inzerce na webu. Také v tomto roce připravujeme několik nových služeb, které by měly přinést čtenářům další možnosti " přiblížil šéfredaktor Jan Burda vývoj serveru v posledním roce.
Podle Jana Burdy bude pro úspěch digitalizace důležité využívání všech platforem digitálního televizního vysílání podle potřeb a zájmů diváků: "Za poslední roky se nám podařilo rozšířit základní informace, diskusní fórum a zpravodajství věnované satelitnímu příjmu, DVB-C a IPTV a ze serveru specializovaného na pozemní digitální vysílání se tak stalo médium informující o všech platformách digitální televize."


Informační server DigitálníTelevize.cz vznikl v červnu 2004 jako nástupce serveru DigitalTV.cz, prvního média specializujícího se na pozemní digitální vysílání v České republice (rok vzniku 2000).

DigitálníTelevize.cz poskytuje přístupnou formou informace o všech aspektech přechodu na digitální vysílání. Mezi nejpopulárnější oblasti patří základní informace o formách televizního vysílání, s podrobným vysvětlením všech technických pojmů a diskusní fóra kde uživatelé naleznou odpovědi a rady týkající se dané problematiky. Na serveru nechybí ani informace o obsahu jednotlivých multiplexů a přehled pokrytí v rámci celé republiky.
--
Klára Pětivlasová
DigitálníTelevize.cz

Žádné komentáře: