sobota 19. února 2011

Díky digitalizaci dostala každá druhá žádost finanční podporu od Fondu kinematografie

Příjmy z reklamy po dobu digitalizace ukládá ČT na zvláštní účet, ze kterého jsou mandatorně financovány potřeby českého filmu prostřednictvím pravidelných finančních odvodů Státnímu fondu kinematografie (150 mil. Kč ročně bez ohledu na objem příjmů z reklamy).

Státní fond České republiky pro podporu a rozvoj české kinematografie v roce 2011 rozdělil téměř 225 milionů korun; podporu získala téměř každá druhá žádost. Celkem jich členové rady fondu projednali 268. Letos může být rozděleno 200 milionů korun, výhled na další roky je z důvodu nestabilního financování fondu kinematografie složitý.

Vyplývá to ze zveřejněné statistiky činnosti fondu v roce 2010. (PPS)

Žádosti podané k projednání byly rozděleny do pěti tematických okruhů: tvorba (27 podaných žádostí - z toho 17 podpořených), výroba (124 podaných žádostí - z toho 66 podpořených), distribuce (27 podaných žádostí - z toho deset podpořených), propagace (41 podaných žádostí - z toho 25 podpořených) a technický rozvoj (49 podaných žádostí - z toho 39 podpořených).

V roce 2011 může Rada Státního fondu České republiky pro podporu a rozvoj české kinematografie rozdělit žadatelům podpory ve výši 200 milionů korun, což je téměř o 25 milionů korun méně než v roce předešlém. Výhled na další roky je z důvodu nestabilního financování Fondu české kinematografie složitý.

Žádné komentáře: