pátek 1. května 2009

Digitalizace "den poté..."

Po včerejším ukončení analogu z vysílače Praha Žižkov probíhájí reakce v zásadě dle očekávání. Také provoz na nosných projektech info kampaně, kde byla s předstihem navýšena kapacita i provozní doby včetně personálních posil, tomu odpovídá. Nejde zatím o nějaké dramatické nárůsty s tím, že se zvýšila frekvence dotazů a volání z vypínaného území, kterým je v současnosti dle TPP území hl.města Prahy. Průběžný report od partnerů v projektu zatím nehlásí nějaké mimořádné události, podobně tomu je i se zprávami od TV či operátora. Na obrazovkách, kde dříve vysílala Česká televize, je nyní po dobu cca14 dnů informační sdělení s odkazy na informační zdroje. Více aktuálně na řadě zpravodajských webech či večer v rámci zpravodajství, v realistickém duchu pravděpodobně i na NOVĚ , uvidíme co se do zpráv vejde a co vypadne...
Po víkendu budeme o celém aktuálním průběhu přechodu v Praze oficiálně informovat. Zatím některé články na webu:
Analogová tma dostihla statisíce Čechů. Všimli si jí ale jenom dva
Komerční televize Nova a Prima postupně vypnuly klasické vysílání v Praze. Většina lidí z hlavního města a okolí už sleduje digitální vysílání.


Digitalizace: V Praze po 54 letech umřelo analogové vysílání

Část Pražanů přechod na digitální televizi zaskočil

Po informační kampani mohl přechod zaskočit jen nemyslící.Informací bylo dost a že je někdo odmítal vnímat je jen jeho hloupost.

Video z vypínání

Televizní noviny TV NOVA (cca od času 9:15) ((mapa: i s Mutěticemi a Bukovany na jihu Moravy s problémem příjmu programu stanice po vypnutí Žižkova)

Žádné komentáře: