neděle 5. prosince 2010

Digitálník.cz: Příjem DVB-T na PC a notebooku

Nabídka informačních zdrojů k digitálnímu vysílání na české scéně se před časem opět rozšířila o další zdroje. Jedním z takových je například web http://www.digitalnik.cz/ (provozovatel Eltasat). Postupně tak přibývají další zdroje, které rozšiřují původní dominantní informační toky, i když jsou, podobně jako řada dosavadních webů , se svými obecně všestrannými a pravidelně aktualizovanými informacemi navázané na komerční firmy.

Příjem DVB-T na PC a notebooku (1)

V dnešním článku si krok za krokem popíšeme, jak připravit domácí počítač či notebook na příchod digitálního vysílání. Probereme vybavení, které je k nutné vlastnit, podrobně projdeme instalaci hardware i nastavení software (zde se zaměříme především na volně dostupné programy, o těch placených bude řeč jen okrajově) a seznámíme se s výhodami, které plynou z integrace DVB-T přijímače do počítače.
S vhodným vybavením totiž může prakticky každý počítač či notebook s přehledem nahradit hned několik drahých přístrojů, jako jsou set-top boxy s možností nahrávání na pevný disk, televizory s pokročilými funkcemi obrazu a podobně. Přitom pořizovací cena nejlevnějšího hardwarového vybavení, neboli takzvaného DVB-T tuneru pro připojení k počítači, je např. ve srovnání s obstojným set-top boxem zhruba poloviční a nastavení celého systému zabere zkušenějšímu uživateli nanejvýš 10-15 minut....

Žádné komentáře: