pátek 19. září 2008

Užitečné odkazy:Planované parametry pro digitální mobilní příjem TV (hand held) a "digitální dilema"

EBU vloni zveřejnila plánované technické parametry pro mobilní digitální příjem televizního vysílání. Definice pro hand-held přijímače:
“Hand-held devices (‘handhelds’ for short) are personal wireless devices, normally of a very small size, similar to that of a mobile phone or PDA (Personal Digital Assistant), with the capability of receiving audiovisual streams and data services, often with facilities for bidirectional voice/data communication." Pro hand-held příjem jsou nyní k dispozici dva základní systémy T-DAB/T-DMB a DVB-T(H). Současný kmitočtový plán potvrdila konference v roce 2006 RRC-06 v Ženevě, který v zásadě rozděluje pásma tak, že pro T-DAB se počítá primárně s 3.pásmem (Band III) a pro DVB-T pak pásmo IV/V. DVB-H a T-DMB nebyly do plánovacího systému nějak konkrétně zařazeny.

V těchto dnech se na akci EBU diskutovalo o mobilní digitální televizi. akce se zúčastnila především zástupci veřejnoprávních médií. "Digitální diskuze o digitálním vysílání" probíhá v Itáli. Témata zní podobně, například "digitální dilema" což je v současnosti pro mobilní TV asi nejcharkterističnější.

Žádné komentáře: