pátek 10. září 2010

Slovenský analog se pomalu blíží k závěru, využití státních kupónů pro nákup STB je ale zatím "neschválené" EK

Digitalizace na Slovensku již delší dobu probíhá, ale zatím není jasné, kdy budou moci diváci podle stanovených pravidel využívat státní kupónyjako příspěvek při nákupu STB (technologicky neutrální - tzn. pro všechny alternativy digi příjmu), byť již v redukované podobě proti původním plánům - více aktuálně via eTREND.sk :

"....Predchádzajúca vláda schválila takzvaný krízový variant podpory domácností, ktorý ráta s maximálne 20-eurovým príspevkov pre rizikové skupiny obyvateľstva. Medzi tie patria osoby s ťažkým zdravotným postihnutím, poberatelia dávky v hmotnej núdzi a či dôchodcovia s penziou nižšou ako 186 eur. Spolu ide o vyše pol milióna osôb, pre ktoré štát vyčlenil 10,6 milióna eur.

Vláda si ponechala možnosť rozhodnúť aj o nižšej výške podpory – pôvodne totiž kalkulovala s priemernou cenou boxov okolo 50 eur. V maloobchode sa však za ostatný rok objavili aj akciové zariadenia s cenou pod 20 eur.

Hoci do deadlinu prechodu na DVB-T, ktorý by sa mal udiať na prelome rokov 2011 a 2012, nezostáva veľa času, štát ešte nemôže podpornú schému uviesť do života. Stále totiž čaká na schválenie Európskou komisiou. „Nemôžeme presne určiť termín spustenia štátnej podpory,“ dodal hovorca rezortu dopravy..."

Více o digitalizaci na Slovensku na http://medialne.etrend.sk/digitalne.html

Žádné komentáře: